Narkaus

Välkommen till nya hemsidan!

När nu Coronaviruset förhindrat de sedvanliga sammankomsterna i byn under vårvinter och påsk har vi tagit ett krafttag och jobbat med att äntligen få igång den efterlängtade hemsidan! Sidan är fortfarande under uppbyggnad och kommer sakta men säkert att fyllas med mer information under de kommande månaderna.

Tanken är att vi här ska kunna ta del av information från Narkens föreningar samt dela med oss av minnen, historier, foton, tankar och aktuella händelser i byn. Kika gärna runt på sidan och lämna en kommentar under ett blogginlägg eller en hälsning i gästboken!

För att hemsidan ska bli så bra och trevlig som möjligt behöver vi din hjälp! Har du något du vill berätta? Det kan vara en historisk händelse, tankar kring något ämne som intresserar dig, spännande gamla foton, en berättelse om ett evenemang i byn eller något annat. Hör av dig till oss i så fall!

Vänliga hälsningar

Fredrich Legnemark (administratör)
Roland Jatko (redaktör)
Erik Lampa
Ewa Brånin

5 kommentarer

 1. Margit Ridbäck

  Lycka till med den nya Narken sidan.
  Det känns onekligen inte så motiverande att börja med en tredje när den första med all historia försvann, kunde man inte få fram det bästa från den. Nå man får se om man orkar dra ur proppen, det kanske kommer något så småningom. Narkenbor är ett envist släkte onekligen.

  • Ewa Brånin

   Ja, det var tråkigt att de gamla hemsidorna försvann. De var ju privata. Nu är det föreningarna som står bakom, så vi ska se till att det håller den här gången! Se Fredrichs svar nedan!

   Det vore väldigt trevligt om du vill skriva något till hemsidan, Margit!

 2. Bengt Augustsson

  Jag beundrar ert engagemang att utöka och bredda kunskaperna om vår fina hembygd. Kommer med glädje att följa allt som publiceras.

 3. fredrich

  Hejsan!
  Jag kan ju inte riktigt svara på hur de tidigare sidorna fungerat men jag har fått intrycket att de varit på någon annan aktörs serverutrymme.

  Fördelen med denna är ju att föreningarna har ett eget konto hos webbhotell och har full kontroll över denna sidan och dess framtid, och att man också kan ta backuper av den vid behov.

  Jag tror och hoppas man kan gräva fram en massa bra att lägga upp här och jag ska ju försöka vara behjälplig med alla tekniska aspekter för att få den att funka och allra helst bra;)
  /Fredrich Legnemark/Admin

 4. Stefan Karlsson

  Ja, det var synd att allt material, historier och bilder, försvann när den gamla hemsidan tynade bort, men jag har (som många andra, förmodligen) bilder i gamla album, tagna i byn av Irene, Maj och andra. Jag tänkte gå igenom dem nu i sommar och se vilka som passar att posta här på hemsidan, till glädje för oss alla nu, och förhoppningsvis för de kommande, uppväxande släktena, så: vi får börja om, helt enkelt, att både bevara dåtiden (futilt, jag vet, allt bleknar ju som en bit papper i solen, men ändå) och samtidigt blicka framåt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© 2022 Narken

Tema av Anders NorenUpp ↑